Verduurzamingsadvies / maatwerkadvies

Wij bieden u snel, vakkundig en onafhankelijk een verbeteradvies voor uw (huur, koop & recreatie) woning.  

Verduurzaming begint met een EP-scan (0-meting) van uw woning. Zo krijgt u inzicht in de huidige situatie. Middels een gedegen rapportage brengen wij u een helder beeld van de huidige situatie en de verschillende mogelijkheden voor verduurzaming. Welke investeringen staan u te wachten, wat is de terugverdientijd / besparing voor u. Uw wooncomfort en woningwaarde zullen toenemen, de energielasten en uw energielabel worden lager.

Wat is een verduurzamings- of maatwerkadvies?

Zoals de termen al zeggen is het advies gericht op verduurzaming van uw woning. Maatwerk staat voor een onafhankelijk en persoonlijk advies gericht op uw eigen woonsituatie en wensen. De rapportage brengt in beeld welke maatregelen welk effect hebben. Hoe lang duurt het voordat u uw investering van, bijvoorbeeld isolatie, hebt terugverdiend.

Middels een persoonlijk gesprek kunnen we ingaan op uw persoonlijke wensen van o.a. wooncomfort en wensen die u heeft. Mogelijk staan er al werkzaamheden gepland die we kunnen meenemen en onze rapportage hierop kunnen afstemmen.

Verschil tussen een verduurzamingsadvies en maatwerkadvies:

Het verduurzamingsadvies gaat uit van gestandaardiseerde gebruikersgegevens en wordt niet landelijk geregistreerd. Het geeft inzicht in de juiste volgorde en mogelijkheden van verduurzaming.

Het maatwerkadvies is een landelijk geregistreerd advies uitgaande van uw persoonlijke leefsituatie en mogelijk beschikbare verbruiksgegevens. Het geregistreerde maatwerkadvies is de nieuwe standaard. Sommige geldverstrekkers stellen het als voorwaarde voor een verduurzamingslening. Ook is het geregistreerde advies veelal bruikbaar bij de aanvraag van subsidies.

Is een verduurzamingsadvies / Maatwerkadvies verplicht?

Een energielabel is verplicht wanneer u uw woning gaat:

– Verkopen: Label plicht bij adverteren voor verkoop en bij overdracht woning bij notaris

– Verhuren: Label plicht bij adverteren voor verhuur en aangaan nieuwe huurovereenkomst

– Of als uw huis nieuw opgeleverd wordt (Dit betreft een Detail label bij nieuwbouwwoningen)

Het is verplicht om in verkoop- of verhuuradvertenties van een gebouw de energieprestatie-indicator (de labelklasse) van een geldig afgegeven energielabel te vermelden. Is er nog geen geldig energielabel afgegeven, dan mag u niet adverteren en loopt u risico op een door de overheid opgelegde boete. Is er voor het betreffende gebouw al een geldig energielabel afgegeven? Dan moet deze worden vermeld. Let op: tijdens het transactiemoment bij de notaris blijft een geldig energielabel verplicht, ook als u verkoopt of verhuurt zonder te adverteren met uw woning. Hierop wordt ook vóór 1 januari 2022 op de gebruikelijke manier gehandhaafd.

Informatie

Wilt u meer informatie over het verduurzamings- en maatwerkadvies neemt u dan contact op via ons contactformulier. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Info@energielabeloptijd.nl