Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voor dat er een afspraak is met een adviseur (opname energielabel)?

Meestal kunnen wij een afspraak inplannen binnen een paar dagen.

Hoelang duurt het voordat ik het energielabel ontvang?

Na opname ontvangt u binnen 3 werkdagen het label.

Waarom verschillen de prijzen van energielabel per woning?

U ontvangt een offerte op maat voor de aanvraag van een energielabel, het tarief verschilt per woning omdat een grotere woning meer tijd vraagt voor verwerking van de gegevens.

Wat gebeurt er tijdens de opname van de woning?

Tijdens de opname zal de inspecteur de woning van binnen en van buiten bekijken. Hier wordt niet gekeken naar bouwkundige gebreken. De inspecteur kijkt o.a. naar de muren, beglazing, vloer en dak. Ook worden systemen als CV, afzuiging en andere relevante apparatuur in kaart gebracht. Met een schets van de woning, alle inmeet gegevens en foto’s kan de inspecteur de gegevens verwerken in de gespecialiseerde software.

De inspecteur zal alle ruimtes van de woning moeten betreden.

Hoelang duurt de opname van een energielabel?

De opname van het energielabel hangt af van de grootte van de woning. De gemiddelde opname duurt 40 a 60 minuten. De uitwerking van het label op kantoor vraagt wel meer tijd.

Wat moet ik doen voor dat het energielabel opgenomen wordt?

Voor opname van de woning zal de inspecteur u vragen om plattegronden van de woning. Hierop staat mogelijk informatie van isolatie van de muren, vloeren en daken. Ook ziet de inspecteur graag facturen van bijvoorbeeld CV, zonnepanelen, airco’s e.d., van belang is dat de facturen op het adres van de op te nemen woning staan.