Energielabel G

Energielabel G is het laagste energielabel dat mogelijk is. Het betekent dat de woning zeer veel energieverbruik heeft en in termen van energie-efficiëntie aanzienlijke uitdagingen kent. Woningen met dit label hebben vaak beperkte tot geen isolatie en verouderde verwarmingssystemen, wat resulteert in hoge energiekosten en een grote ecologische impact.

Op deze pagina duiken we dieper in op de kenmerken van energielabel G en verkennen we de mogelijke stappen om deze situatie te verbeteren en uw huis te transformeren naar een meer duurzame en efficiënte woonomgeving.

Wat betekent energielabel G?

Energielabel G voor een woning geeft aan dat het energieverbruik zeer hoog is en dat er minimale aandacht is besteed aan isolatie en energie-efficiëntie. Dit resulteert in hoge energiekosten en een significante negatieve impact op het milieu. Een energielabel G is het minst gunstige label op de schaal van energielabels.

Een energielabel G  woning is geeft dus aan dat deze een zeer hoog energieverbruik heeft en dat er weinig aandacht is besteed aan isolatie en energie-efficiëntie. Dit resulteert in hogere energiekosten en een negatieve impact op het milieu.

Kenmerken energielabel G woning

 • Extreem hoog energieverbruik
 • Minimale of geen isolatie
 • Verouderde en inefficiënte verwarmingssystemen
 • Hoge CO2-uitstoot
 • Gebrek aan comfort
 • Lagere waarde op de woningmarkt

Energiebesparende maatregelen

Een huis met energielabel G kan aanzienlijk verbeterd worden door verschillende energiebesparende maatregelen te overwegen. Vaak kan het mogelijk zijn om energielabel D snel te bereiken met een aantal aanpassingen. Bijna elke energiebesparende maatregel verdient zichzelf ook relatief snel terug:

 • Grondige isolatie van muren, dak en vloeren om warmteverlies te minimaliseren
 • Vervanging van verouderde en inefficiënte verwarmingssystemen door energiezuinige alternatieven
 • Installatie van hoogrendementsglas om betere isolatie te bereiken
 • Implementatie van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen om energie op te wekken
 • Bewustwording en aanpassing van energiegebruik in het dagelijkse leven


Deze maatregelen kunnen de energie-efficiëntie van uw huis aanzienlijk verbeteren, wat resulteert in lagere energiekosten, een hoger wooncomfort en een verminderde ecologische impact.

Is uw huis energielabel G? Verduurzaam met energiebesparende aanpassingen

Een energielabel G huis is in vele opzichten nadelig. Niet alleen voor uw eigen wooncomfort, maar ook voor het milieu en uw financiën. Een woning met energielabel G heeft een zeer hoog energieverbruik en is vaak gebouwd zonder rekening te houden met isolatie en energie-efficiëntie. Dit resulteert in torenhoge energierekeningen, een verhoogde CO2-uitstoot en ongemakken zoals kou in de winter en overmatige hitte in de zomer.

Gelukkig zijn er energiebesparende aanpassingen die u kunt overwegen om uw huis te verduurzamen en uw energielabel te verbeteren. Vraag een adviesgesprek aan om te ontdekken welke maatregelen geschikt zijn voor uw situatie.

Veel gestelde vragen

Energielabel G is het laagste energielabel op de schaal en geeft aan dat een woning zeer onzuinig is op het gebied van energieverbruik. Gebouwen met energielabel G hebben de hoogste energiekosten en dragen bij aan een aanzienlijke CO2-uitstoot, wat zowel financieel als ecologisch nadelig is.

Woningen met energielabel G kunnen aanzienlijk worden verbeterd door verschillende energiebesparende maatregelen te nemen. Overweeg het grondig isoleren van muren, dak en vloeren, het vervangen van verouderde verwarmingssystemen door energiezuinige alternatieven, en het installeren van hoogrendementsglas. Het implementeren van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en het bewust omgaan met energiegebruik kunnen ook bijdragen aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw huis. Deze maatregelen kunnen leiden tot lagere energiekosten, meer comfort en een verminderde impact op het milieu.